Actueel nieuws

- fiscaal -

Tijdelijke willekeurige afschrijvingen ook voor investeringen in 2011

Als u in 2011 investeert dan mag u hierop vervroegd afschrijven (50 % maximaal per jaar). Dit is één van de maatregelen welke is genomen ter bestrijding van de economische crisis. Voorwaarde is dat u het bedrijfsmiddel voor 2014 in gebruik neemt. Bedrijfsmiddelen die hoofdzakelijk ter beschikking worden gesteld aan derden zijn uitgesloten van deze maatregel (op enkele uitzonderingen na).

Verlaagd tarief renovatiewerkzaamheden eigen woning

Sinds 1 oktober 2010 is een tijdelijke stimuleringsmaatregel ingegaan, waarbij het btw tarief voor arbeidskosten (dus niet het materiaal) bij renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar is verlaagd van 19% naar 6%. Het verlaagd btw tarief is uitsluitend van toepassing op renovatie en herstelwerkzaamheden die na 1 oktober 2010 en voor 1 juli 2011 worden afgerond. Verstandig is om goed in uw administratie vast te leggen wanneer de werkzaamheden afgerond zijn en in de offertes aan uw klanten aan te geven dat, indien de werkzaamheden na 1 juli 2011 afgerond worden, alsnog het 19% btw tarief van toepassing is.
Deze regeling is verlengd tot 1 oktober 2011. Voorwaarde is dat men wel al in juli 2011 met de werkzaamheden begonnen is.

Inkomstenbelasting

Uiteraard verzorgen wij graag uw aangifte inkomstenbelasting. Door op de onderstaande link te klikken kunt u het formulier downloaden waarmee u kunt checken of u alle gegevens compleet heeft zodat wij de aangifte kunnen opstellen voor u.

IB Formulier